Vés al contingut

Els límits de la intimitat

4 Març 2010

Juguem tots a confessar-nos! Quin paper

hi jugo jo?

 

  • Gosling, Terry, Woods, Clinton…tenim un allau de revelacions.

  • Les úniques explicacions acceptables són aquelles que no tenen ànim de lucre.

 

Aquesta setmana passada no hi ha hagut un dia sense que sortissin a la llum nous rumors, penes, rancúnies o afers sexuals. No obstant aquest interès per la vida privada de la gent, ja no només es limita a les celebritats, sinó que ara també se centra en esportistes, periodistes i fins i tot en presidents del govern.

La confidència més sorprenent de la setmana ha estat la de Tiger Woods. El jugador de golf ha aconseguit un fet que semblava impossible: ha dignificat la imatge del futbolista John Terry. L’ ex-jugador del Chelsea simplement va acceptar la seva destitució i va demanar disculpes a la seva dona, arran dels seus afers sexuals. Tiger Woods, en canvi, va demanar disculpes en un discurs de més de 6 minuts per les notícies de la BBC, un acte molt teatral.

Totes aquestes polèmiques ens fan sentir nostàlgics amb l’ex-president nord-americà, Bill Clinton. Després del seu afer amb una secretària, Monica Lewinsky, va demanar disculpes tot pronunciant una pregària en un esmorzar “Suposo que no hi ha una forma luxosa de dir, he pecat”. La última confidència de la setmana ha estat la del reconegut periodista Ray Gosling. Aquest va confessar l’assassinat del seu amant que estava malalt de SIDA. Després d’una llarga carrera professional, en la que ha demanat a la gent per les seves històries personals, ha tingut un moment de generositat al confessar una cosa tan íntima. Els secrets personals els solem compartir amb els amics i ells en comparteixen amb nosaltres. Però hi ha vegades que la gent més famosa decideix compartir-los amb milions d’espectadors. El que ens preguntem és: si tot el món és el teu confident, on queda el paper dels amics i la família? La veritat o l’atreviment és un joc molt perillós.

No comments yet

Deixa un comentari